Random Masszív Parallel Szekvenálás (rMPS)

A legátfogóbban validált, világszerte leggyakrabban alkalmazott módszer

A szakmai publikációk alapján a PrenaTest® által használt rMPS módszer nem csupán a legátfogóbban validált módszer, hanem világszerte a leggyakrabban, rutinszerűen alkalmazott módszer.

 

Elterjedt klinikai alkalmazásának egyik oka a módszer magas szintű megbízhatósága. A jelenlegi adatok alapján a Sequenom által elvégzett 250.000 vizsgálat fals pozitív rátája 1,4%. A PrenaTest® fals pozitív rátája mindösszesen 0,6%. (2014. december).

 

Az rMPS módszer megbízhatóságát a teszt pontossága is bizonyítja. A Sequenom által közzé tett adatok alapján a teszt detekciós rátája a 21-es triszómiára nézve 99,29%, specificitása 99,99% (fals pozitív aránya 0,01%), a 99.04% pozitív prediktív értéke (PPV) mellett. A PrenaTest® vizsgálatot forgalmazó LifeCodexx AG hasonló értékeket ért el a rutin vizsgálatai során. A PrenaTest® esetében a vizsgálat érzékenység a 21-es triszómiára nézve 100%, specificitása 99,97% (fals pozitív aránya 0,03%), 98,29% PPV mellett. Ezek az értékek az egészségügyi szakemberek által, a klinikai alkalmazás során kiadott eredményeken alapulnak.

top