LifeCodexx AG – Kutatás & Fejlesztés

A szakterület élén Európában

2012-ben a PrenaTest® volt az első olyan teszt Európában, amely az új, kockázatmentes vizsgálati módszert alkalmazta. A vizsgálatot folyamatosan fejlesztjük és mára a PrenaTest® nem csak a gyakori számbeli kromoszóma-rendellenességeket (triszómiákat) képes kimutatni, de alkalmas a nemi kromoszómák számbeli eltérésének és a magzat nemének megállapítására is. Ezen kívül jelentős mértékben csökkentettük a teszt kiértékelésének a várakozási idejét, és kidolgoztunk egy módszert a sejtmentes magzati DNS-szint mérésére az anyai vérben, melynek segítségével értékes idő takarítható meg, hiszen így már a laboratóriumi folyamat elején kiderül, elvégezhető-e a vizsgálat az adott vérmintán. Célunk, hogy a jövőben is megőrizzük vezető helyünket a szakma élvonalában és a magzati vizsgálatok piacán, ezért több innovatív fejlesztésünk van folyamatban.

 

2012. Augusztus
A PrenaTest® indulása a magzati diagnosztikában, a 21-es magzati triszómia (Down-kór) megállapítására a terhesség tizenkettedik hetétől. (12+0)
2013. Február
A PrenaTest® vizsgálati profiljának bővítése a 21-es magzati triszómia (Down-kór) mellett a 18-as (Edwards-kór) és 13-as triszómiák (Patau-kór) kimutatására.
2013. Július
A PrenaTest® alkalmazhatóvá válik a terhesség kilencedik hetétől (9+0). Bevezetjük a QuantYfeX® vizsgálatot a sejtmentes DNS-szint (cffDNA) meghatározására.
2013. Október
A PrenaTest®express eredmény kiértékelésének bevezetése – egyhetes várakozási idővel.
2014. Február
A PrenaTest® alkalmassá válik ikerterhességek vizsgálatára is.
2014. Június
A PrenaTest® alkalmassá válik nemi kromoszóma-rendellenességek meghatározására is.
2015. Új módszer, a PCR alapú NIPT-vizsgálat.

 

top