LifeCodexx AG – Management

 
Dr. Michael Lutz

Dr. Michael Lutz

Vezérigazgató


Mint üzletember és vállalkozó, Dr. Lutz sok éves tapasztalattal rendelkezik innovatív biotechnológiai vállalatok vezetésében. A LifeCodexx AG vezérigazgatója 2010. óta. 2005-től hat nemzetközi biotechnológiai cég alapítója, valamint magas rangú tanácsadója további biotechnológiai cégeknek, mint például a Cytena Freiburg vállalatnak (Németország).
Ezt megelőzően, Dr. Lutz sok évet töltött a Novartis Pharma és Evotec vállalatoknál, különféle vezetői munkakörökben. Kémiai és biokémiai tanulmányait a németországi Konstanz és a franciaországi Grenoble Egyetemeken folytatta. Bioorganikus kémiából doktorált Zürichben, a Svájci Technológiai Intézet Egyetemén.

Dr. Wera Hofmann

Dr. Wera Hofmann

Tudományos igazgató


A humán genetikai diagnosztikában szerzett 20 éves tapasztalatával, Dr. Wera Hofmann a LifeCodexx AG laboratóriumának, valamint a bioinformatikai és a kutatási és fejlesztési részlegének a vezetője. Mint a  GATC Biotech AG vállalat tudományos igazgatója 2009-től 2012-ig, Dr. Wera Hoffman lett megbízva a LifeCodexx AG megalapításával. Ezt megelőzően a Német Humángenetikusok Szövetségnek a vezetője volt, 2006-ig felügyelte az Interdiszciplináris Örökletes Emlőrák Központjának a BRCA1 / 2-gén diagnosztikai egységét a berlini Max-Delbrück Központban. A berlini Humboldt Egyetemen történt biokémiai tanulmányai befejeztével Dr. Wera Hoffman orvosmérnöki diplomát szerzett humángenetikából (Dr. rer. felcser.) a berlin Charité-ben.

Andrea Stephinger

Andrea Stephinger

Pénzügyi igazgató, humán erőforrás, vállalati közigazgatási és informatikai vezető


Andrea Stephinger sok éves tapasztalattal rendelkezik közép-vállalatok alapításában és irányításában. A Beckman Coulter Genomics-nál a vállalat hivatalos jogi megbízottjaként az emberi erőforrások és a vállalat közigazgatás vezetéséért volt felelős. 2012 óta a LifeCodexx AG igazgatósága által meghatalmazva ő a vállalat jogi képviselője, továbbá ő a közgazdasági, pénzügyi, humán erőforrás, logisztikai és informatikai részleg vezetője. Andrea Stephinger az üzleti közigazgatási képzést követően humánerőforrás igazgatásból is diplomát szervezett.

Andrea Stephinger

Elke Decker

Vállalati kommunikációs igazgató


Elke Decker sok éves tapasztalattal rendelkezik B2B és B2C kommunikáció területén Németországban és Kínában. Az ő nevéhez fűződik a 1997. év kezdetétől a GATC Biotech AG partnervállalat marketing és értékesítésesének sikeres kialakítása, mely leányvállalatának, a Lifecodexx AG-nek a társalapítójaként 2012. óta a vállalat stratégiai, marketing és kommunikációs vezetője. Elke Decker tanulmányait a Danube University Krems egyetemen folytatta, ahol PR és Kommunikációból szerzett mester diplomát.

Marcus Petry

Marcus Petry

Értékesítési és üzletfejlesztési igazgató


Marcus Petry számos multinacionális vállalatnál dolgozott, mint például a Cryo-Save Group, Celesio AG, a Johnson & Johnson és a Masterfoods vállalatoknál. Kiemelkedő szerepe volt vállalkozások üzleti egységeinek elindításában, átszervezésében, a munkaerő és a kereskedelmi stratégiák kialakításában. 2015. augusztusáig, a jelenlegi pozíciójának betöltéséig a Lifecodexx szakmai tanácsadójaként tevékenykedett. Széles körű tapasztalattal és üzleti szakértelemmel rendelkezik vállalkozások létrehozásában, valamint projektek és munkaerő menedzsment kezelésében. Marcus Petry gazdasági tanulmányait az INSEAD Fontainebleau-n folytatta, ahol mester diplomát szerzett.

 

[team_member name=
top