PrenaTest® – Európa első non-invazív prenatális tesztje. (NIPT)

Non-invazív, szekvenáláson alapuló molekuláris genetikai vizsgálat a Down-kór, az Edwards-kór és a Patau-kór (magzati 21-es, 18-as és 13-as triszómiák), valamint a Klinefelter-szindróma, a Turner-szindróma, a Tripla X- és az XYY-szindróma kiszűrésére.

A PrenaTest®-tel a terhesség kilencedik (9+0) hetétől kimutatható a 21-es 18-as és 13-as triszómia, valamint a számbeli nemi kromoszóma-rendellenességek (gonoszomális aneuploidiák), mint a Turner-szindróma, a Tripla X-szindróma, a Klinefelter-szindróma és az XYY-szindróma. Igény szerint a születendő gyermek neme is megállapítható. (Ezt csak a terhesség 12. hetétől közli a laboratórium.) A PrenaTest® pontos információt nyújt a genetikai rendellenességek korai diagnosztizálásához, s igen alacsony álpozitív rátája miatt jelentősen csökken az olyan invazív beavatkozások száma, melyek a terhes nők azon csoportjánál történnek, ahol valójában nincs magzati kromoszóma-rendellenesség. Így a PrenaTest® kiegészíti a már használatban lévő non-invazív prenatális diagnosztikai módszereket (pl. ultrahangvizsgálat, kombinált Down-szűrés), az invazív eljárásokkal (magzatvízvétel, chorionboholy-biopszia) összefüggésbe hozható vetélési kockázat nélkül.

 Megbízható

Egyértelmű, kockázatmentes eredmény. A sejtmentes magzati DNS-szint (cffDNS) meghatározása a minták kézhezvétele után.

 Gyors

A PrenaTest® eredménye 4-6 munkanapon belül érkezik.

Biztonságos

Szenzitivitás: 99 %
Álpozitív ráta: 0,1 % (T21/18/13)
A teszt elvégzésének a helye: Németország

Portraits_220x148px_Hofmann

Csak az eredeti PrenaTest® esetében garantálható a Németországi kifejlesztés és alkalmazás.

““Nyugodtan hagyatkozhat a német és az európai jogi előírások és tudományos szakértelem alapján kifejlesztett PrenaTest® minőségére, mely tanúsítása és ellenőrzése független minőségbiztosítási szervezetek által történik. Mindennapos praxisa során igyekszünk mindenben segítséget nyújtani Önnek. Lépjen kapcsolatba tudományos szakértőinkkel, akik napi szinten végeznek PrenaTest®-szűrést, és folyamatosan munkálkodnak a teszt továbbfejlesztésén.”

Dr. rer. medic. Wera Hofmann
tudományos igazgató

A PrenaTest® személyre szabottan, az alábbi vizsgálati lehetőségekkel nyújt megbízható eredményt

 

Vizsgálati lehetőségek PrenaTest® Alap
21-es triszómia (Down-kór),
magzat nemének a meghatározása
PrenaTest® Optimum
21-es, 18-as, 13-as triszómia (Down-kór, Edwards-kór, Patau-kór),
magzat nemének a meghatározása
PrenaTest® Plus
21-es, 18-as, 13-as triszómia (Down-kór, Edwards-kór, Patau-kór), nemi kromoszóma-rendellenességek, magzat nemének a meghatározása
Egyes terhesség
Ikerterhesség
Termékenységi beavatkozások
(IVF, ICSI stb.)
75 000 forint 165 000 forint 180 000 forint
PrenaTest® eredmény: 4 – 6 munkanapon belül.
„Eredményeink alapján kijelenthető, hogy a PrenaTest® egy olyan alapvetően új és gyorsan fejlődő módszer, ami átalakítja a magzati prenatalis diagnosztika eddigi rendszerét. A teszt új távlatokat nyit a magyar terhesek előtt a magzati kromoszóma-rendellenességek gyors, pontos és veszélytelen vizsgálatára.”
Dr. med. habil. Papp Csaba egyetemi docens (Semmelweis Egyetem, I. sz. Női Klinika)
PrenaTest® – összhangban az európai jogszabályokkal

A 21-es, 18-as, a 13-as triszómia, valamint a nemi kromoszóma-rendellenességek meghatározására irányuló adatok bioinformatikai analízise az “In-Vitro Diagnostic Directive 98/79/EC (List B, Appendix II, IVD medical devices)” előírásainak megfelelően a CE-jelzéssel ellátott PrenaTest® DAP.plus szoftverrel történik.

top