PrenaTest® eredménye

PrenaTest® – Rövid várakozási idő

Tudjuk, hogy a várandós kismama számára milyen fontos, hogy gyorsan érkezzen a vizsgálati eredmény. Éppen ezért, igyekeztünk minimálisra csökkenteni a várakozási időt.

Milyen gyorsan kapom kézhez az eredményt?

A laboratóriumi analízis és az eredmény kidolgozása, sikeres minőség-ellenőrzést követően 4-6 munkanapot vesz igénybe.

 

A negatív eredmény azt jelenti, hogy a gyermekem egészséges?

A negatív PrenaTest® eredmény azt jelenti, hogy gyermekében a vizsgált kromoszóma-rendellenességek jelenléte nagy bizonyossággal kizárható. Mivel a PrenaTest® nem alkalmas minden fejlődési rendellenesség kimutatására, orvosa további vizsgálatokat (például ultrahangvizsgálat) fog javasolni. További információért olvassa el a “Teszt korlátai” című részt és forduljon kezelőorvosához.

 

Pozitív eredmény esetén mi a teendő?

A pozitív PrenaTest® eredmény azt jelenti, hogy magzata nagy valószínűséggel a vizsgált kromoszóma-rendellenességek valamelyikével sújtott. Ilyen esetben olyan vizsgálatokra (amniocentézis vagy chorionboholy-mintavétel) van szükség, amely alkalmas az eredmény megerősítésére vagy éppen megcáfolására. Ugyanis ritka esetekben előfordul, hogy bár a rendellenesség kimutatható a méhlepény sejtjeiben, de nem mutatható ki a magzat sejtjeiben. („fals pozitív eredmény”). A PrenaTest® korlátairól itt olvashat.

top