Mi a PrenaTest®?

PrenaTest® – a megbízható választás

A német fejlesztésű PrenaTest® az első számú non-invazív vizsgálatként jelent meg Európában és azóta több tízezer elvégzett vizsgálat alapján igazolható kiemelkedő megbízhatósága és pontossága. A szakemberek Magyarországon is a PrenaTest®-et ajánlják elsősorban, gondozott várandósaik számára. A közvetlen szakmai kapcsolat a német laboratóri­um és a várandóst gondozó orvos között a biztosítéka a gyors, pontos, klinikailag megalapozott vizsgálat elvégzésének.

 

Új korszak a magzati diagnosztikában

Ma már a várandós anya vérében tudjuk a magzat genetikai állományát vizsgálni. Ez felbecsülhetetlen távlatokat nyit a magzati diagnosztikában. A módszer megvalósítja azt az igényt, hogy a magzat és az anya veszélyeztetése nélkül, nagy biztonsággal lehessen kimutatni a magzat esetleges genetikai rendellenességeit a várandósság korai szakaszában.

 

Vetélési kockázat nélkül – anyai vérből

Eddig a magzat kromoszómáinak vizsgálatához magzati sejtekre volt szükség. A magzati sejtek gyűjtése jelenleg csak a magzat-burok átszúrásával járó magzatvíz-mintavétellel (amniocentesis), vagy méhlepény-mintavétellel (chorion­biopsia – CVS) lehetséges, azonban ezek az invazív beavatkozások vetélési kockázattal járnak.

 

A PrenaTest® kockázatmentesen, a magzatot nem veszélyeztetve, anyai vérvétellel, az invazív módszerrel végzett vizs­gálatokkal azonos hatékonysággal képes kimutatni a Down-kórt és más számbeli kromoszóma-rendellenességeket. 

 

 

A PrenaTest® a 9. terhesség héttől alkalmazható

A következő oldalakon részletesen válaszolunk a PrenaTest®-tel kapcsolatban felmerült kérdésekre. Ne feledje, hogy ezek a válaszok nem helyettesítik a kezelőorvosával való konzultációt arra vonatkozóan, hogy alkalmas-e a teszt az Ön esetében.

Javasolt-e számomra a PrenaTest® elvégzése?

Kezelőorvosával konzultálva illetve genetikai tanácsadás keretében fogják tudni eldönteni, hogy a PrenaTest® alkalmas eljárás-e az Ön számára. Eddig már több tízezer várandós végeztette el a PrenaTest®-et. Egyesek az életkoruk miatt, mások pedig a hagyományos szűrővizsgálatok által jelzett magas vagy közepes kockázati eredménye miatt döntöttek a teszt elvégzése mellett. A várandósok nem elhanyagolható hányada az anyai vagy apai aggodalom miatt végezteti el a PrenaTest®-et.

 

A várandósok
55%

… … azért vette igénybe a PrenaTest®-et, mert életkoruk 35 év feletti.

A várandósok
29%

… a szűrővizsgálatok által kimutatott magas kockázat miatt választotta a PrenaTest®-et.

A várandósok
13%

… anyai vagy apai aggodalom miatt vette igénybe a PrenaTest®-et.

A terhesség hányadik hetétől végezhető el a PrenaTest®?

A PrenaTest® a 9. terhességi héttől elvégezhető (9. hét + 0 nap az utolsó menstruáció időpontjától). Tapasztalataink azt mutatják, hogy a PrenaTest®-et általában a 12. terhességi hét körül elvégzett ultrahangvizsgálat kapcsán igénylik a kismamák. Egyeztessen kezelőorvosával, hogy Önnek mikor lenne leginkább javasolt a PrenaTest® elvégzése.

A terhesség hanyadik hetében javasolt a PrenaTest® elvégzése?

 

 

Ikerterhességem van. Így is javasolt a PrenaTest® elvégzése?

Igen. A PrenaTest® ikerterhességek esetében is biztonsággal elvégezhető. A vizsgálat ára megegyezik az egyes terhességekben végzett vizsgálat árával. 

 

Mesterséges megtermékenyítés révén estem teherbe. Így is elvégezhető a PrenaTest®?

Igen. A PrenaTest® alkalmazható a művi úton elért terhességek esetében is, beleértve a petesejt-donációt is.

top